Transport zmarłych na całym świecie z firmą OPUS.waw.pl. Mamy doświadczenie w międzynarodowym transporcie zwłok.
A A A

ZUPA CEBULOWA ZAPIEKANA

Przygotowanie: 20 min. Gotowanie: 20 min. + zapiekanie: 15 min. 300 g cebuli, 1 łyżka mąki, 60 g masła, sól, pieprz, 4 łyżki śmietanki, 60 g tartego sera (ementaler], 6 grzanek z bułki lub białego chleba Drobno posiekaną cebulę przesmażyć na maśle na ciemnozłoty ko­lor, oprószyć mąką i smażyć jeszcze kilka minut. Wlać wodę (4 szklanki), zagotować i zostawić na małym ogniu na ok. 20 min. Dodać sól i pieprz. Wzbogacić śmietanką, nalać do kokilek, na wierzchu położyć po dwie grzanki, posypać tartym serem i zapiec w piekarniku na bardzo mocnym ogniu, aby ser się zrumienił. Zupę podawać gorącą.