Transport zmarłych na całym świecie z firmą OPUS.waw.pl. Mamy doświadczenie w międzynarodowym transporcie zwłok.
A A A

ZIEMNIAKI ZAPIEKANE INACZEJ I

Przygotowanie: 15 min. Zapiekanie: 2 godz. 1,5 kg ziemniaków, 1,5 szklanki mleka, 5 iyżek śmietanki, 3 Jaja, 200 g tartego żółtego sera, sól, pieprz, łyżeczka masła Obrane ziemniaki pokrajać w cienkie plasterki. Mleko, śmietankę, jaja i 150 g sera ubić razem trzepaczką. W dużym naczyniu do za­piekania wysmarowanym czosnkiem i masłem ułożyć warstwy ziem­niaków, polać przygotowaną mieszaniną, posypać resztą sera, po-tożyć kawałeczki masła na wierzchu. Wstawić do piekarnika na ok. 2 godz. w temperaturze 160—180°C. Jeżeli zależy nam na szybszym przygotowaniu zapiekanki, należy ugotować ziemniaki na półtwardo, potem pokroić i zapiekać.