Transport zmarłych na całym świecie z firmą OPUS.waw.pl. Mamy doświadczenie w międzynarodowym transporcie zwłok.
A A A

ZIEMNIAKI POD BESZAMELEM

Przygotowanie: 10 min. Zapiekanie: 20 min. 1 kg ziemniaków, 2 łyżki masła, 3 łyżki mąki, 1 żółtko, po pół szklanki mleka I śmietanki, 3 łyżki tartego żółtego sera, 150 g wędliny, zielona pietruszka i koperek Ziemniaki ugotowane w mundurkach obrać i pokrajać w plasterki. Przygotować sos beszamelowy (p. przepis str. 18). Wędlinę drob­no posiekać i wymieszać z połową sosu beszamelowego, dodając po­siekaną zieleninę. Połączyć z ziemniakami — ostrożnie, aby nie po­kruszyć ziemniaków, włożyć do płaskiego naczynia do zapiekania lub na ogniotrwały półmisek, zalać resztą beszamelu, posypać tar­tym serem. Wstawić do piekarnika na 20 min. Potrawa powinna się z wierzchu zrumienić.