Transport zmarłych na całym świecie z firmą OPUS.waw.pl. Mamy doświadczenie w międzynarodowym transporcie zwłok.
A A A

ZIELONA ZAPIEKANKA Z WARZYW

Przygotowanie: 40 min. Gotowanie: ok. 30 min. + zapiekanie: 15 min. Warzywa ugotować każde osobno, odsączyć dokładnie i przepuścić przez maszynkę. Następnie przesmażyć na maśle. Słoninę drobno pokrajać i przesmażyć. Dodać posiekaną cebulę (nie rumienić), wło­żyć warzywa i dusić kilka minut. Zdjąć z ognia, dodać całe jaja 400 g kapusty (włoskiej), 400 g szpinaku, 400 g porów, 100 g słoniny, 150 g cebuli, 50 g masła, 4 jaja, 250 g śmietanki, sól, pieprz, gałka muszkatołowa i śmietankę, przyprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową, wy­mieszać. Wyłożyć do dużego, płaskiego półmiska żaroodpornego. Zapiekać w temperaturze 180—200°C tak długo, aż na wierzchu po­wstanie skorupka. Zapiekankę tę można' podawać jako gorącą prze­kąskę lub na zimno.