Transport zmarłych na całym świecie z firmą OPUS.waw.pl. Mamy doświadczenie w międzynarodowym transporcie zwłok.
A A A

ZAPIEKANKA Z CUKINI II

Przygotowanie: 10 min. Gotowanie: 25 min. + zapiekanie: 15 min. 6—8 małych cukini (ok. 1,5 kg), 100 g pomido­rów, 100 g cebulek, 4 jaja, oliwa, sól, pieprz, zioła Cukinię obrać i pokrajać na plasterki (małych cukini można nie obierać), przesmażyć na oliwie. Oddzielnie przesmażyć drobno po­krajaną cebulę. Połączyć razem i jeszcze smażyć mieszając ok. . 10 min. Do masy dodać pokrajane na ćwiartki pomidory (bez pestek i skórki) i jółtka; przyprawić do smaku. Wymieszać z ubitymi biał­kami. Całość przełożyć do wysmarowanego masłem naczynia żaro­odpornego, skropić oliwą. Zapiekać w piekarniku 15 min. Podawać na gorąco.