Transport zmarłych na całym świecie z firmą OPUS.waw.pl. Mamy doświadczenie w międzynarodowym transporcie zwłok.
A A A

ZAPIEKANKA PIKAROYJSKA

Przygotowanie: 50 min. Zapiekanie: 30 min. Naleśniki: 125 g maki, 2 Jaja, szklanka mleka, łyżka oliwy, sól 100 g masła, 6 plastrów szynki, 500 g pie­czarek, 100 g tartego żółtego sera, szklanka śmietanki, sól Przygotować naleśniki. Drobno pokrajane pieczarki przesmażyć na maśle, gdy odparują — dodać 2 łyżki śmietanki i łyżkę tartego sera. Przyprawić solą i pieprzem. Na każdym naleśniku kłaść plaster szynki, smarować grubo pie­czarkami, zrolować i układać w wysmarowanym masłem półmisku żaroodpornym jeden obok drugiego (w jednej warstwie). Polać śmie­tanką, posypać tartym serem, lekko posolić i popieprzyć. Zapiec w piekarniku o temperaturze 200°C.