A A A

ZAPIEKANKA NEAPOLITANSKA

Praca za granicą
praca.sherpaforce.pl
Oferty pracy w Holandii
na zachodzie, w nowym wymiarze.
Przygotowanie: 5 min. Gotowanie: 15 min. + zapiekanie: 15 min. 5 ja), 200 g makaronu włoskiego łamanego, szklanka sosu pomidorowego, S0 g masła, 50 g tartego żółtego sera, sól, pieprz, ewentu­alnie 250 g pieczeni lub drobiu gotowanego czy pieczonego Jaja ugotować na twardo i pokrajać w plasterki. Makaron ugotować w dużej ilości wrzącej osolonej wody z dodatkiem oliwy. Odcedzo-ne kluski ułożyć w wysmarowanym masłem naczyniu do zapiekania. Obłożyć plasterkami jaj, zalać sosem pomidorowym (p. przepis str. 53), posolić, popieprzyć, posypać tartym serem i zapiec w gorącym pie­karniku. Można dodać resztki mięsa lub drobiu gotowanego czy pie­czonego, które należy przedtem posiekać.