Transport zmarłych na całym świecie z firmą OPUS.waw.pl. Mamy doświadczenie w międzynarodowym transporcie zwłok.
A A A

ZAPIEKANKA NA SPOSÓB HISZPAŃSKI

Przygotowanie: 30 min. Zapiekanie: 20 min. 8 jaj, 250 g szynki (lub bekonu), 4 cebule, 4 pomidory, 1 ząbek czosnku, 2 łyżki tartego żółtego sera, 4 łyżki śmietanki, masło, oliwa, sól, pieprz Pokrajane cebule i czosnek przesmażyć na oliwie, następnie dodać pomidory obrane ze skórki i bez pestek. Dokładnie wymieszać, aby powstał jednolity krem. Dodać szynkę pokrajaną w kostkę, dopra­wić do smaku solą i piaprzem. Jaja ubić i usmażyć omlet na łyżce masła i łyżce oliwy, uważając, aby się nie przypalił; należy widelcem lub łopatką podważać brzegi i spód omletu. Do żaroodpornego naczynia wysmarowaneqo oliwą lub masłem włożyć przygotowaną masę pomidorową i przykryć ją omletem, aby spód omletu był na wierzchu. Całość polać śmietan­ką, posypać tartym serem i zapiec szybko w gorącym piekarniku.