Transport zmarłych na całym świecie z firmą OPUS.waw.pl. Mamy doświadczenie w międzynarodowym transporcie zwłok.
A A A

ZAPIEKANKA MACEDOŃSKA

Sale konferencyjne Kielce
www.aronkielce.com.pl
Firma szkoleniowo-doradcza.
Solidność i wysoka jakość wykonywanych usług.
Przygotowanie: 30 min. Zapiekanie: 1 godz. Kalafior, karczochy, kalarepa, zielony groszek, fasola szparagowa, żółta I zielona, papryka (razem 1,5—2 kg| Sos: łyżka maki, 50 g masła, 2 szklanki śmie­tany, sól, pieprz, papryka, 2 łyżki tartego żół­tego sera i tarta bułka Warzywa pokrajać w kostkę, paski itp. i gotować we wrzącej oso­lonej wodzie, ale nie rozgotować. Dokładnie odsączyć, wymieszać i włożyć do .naczynia do zapiekania. Przygotować z mąki i masła zasmażkę, rozprowadzić ją śmietaną, przyprawić solą, pieprzem i papryką. Tym sosem polać warzywa. Całość posypać serem z tartą bułką i wstawić do piekarnika na 1 godz. Potrawa powinna się ładnie zrumienić.