Transport zmarłych na całym świecie z firmą OPUS.waw.pl. Mamy doświadczenie w międzynarodowym transporcie zwłok.
A A A

ZAPIEKANKA JARZYNOWA PO ROSYJSKU

Przygotowanie: ok. 30 min. Zapiekanie: 1,5 godz. 1 kg kapusty, 1 kg ziemniaków, 300 g rzepy, 300 g brukwi, 300 g marchwi, 2 duże cebule (latem można dodać: zielony groszek, kala­fior, kabaczek, fasolę szparagową, kalarepę) Warzywa obrać, opłukać, odsączyć i pokrajać na niewielkie kawałki tub paski. Dokładnie wymieszać i włożyć do kamiennego lub żeliw­nego garnka wysmarowanego masłem, przykryć szczelnie i wstawić do piekarnika (nie solić) na ok. 1,5 godz. Podawać, kiedy warzywa będą miękkie. Osobno podać stopione masło w sosjerce. Soli się na talerzu. Jest to danie z dawnej kuchni rosyjskiej, bardzo smaczne i oryginal­ne, polecane jaroszom (wegetarianom) i osobom będącym na diecie.