Transport zmarłych na całym świecie z firmą OPUS.waw.pl. Mamy doświadczenie w międzynarodowym transporcie zwłok.
A A A

WOŁOWINA ZAPIEKANA II

Przygotowanie: 30 min. Zapiekanie: 15 min. 450 g posiekanej wołowiny, 750 g ziemnia­ków, 4—5 jaj, 3 cebule, 2 łyżki masła, pół szklanki mleka, 1—2 łyżki pasty pomidorowej Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać i pokrajać w plasterki. Drobno posiekane cebule przesmażyć na''maśle; gdy zaczną się ru­mienić, włożyć mięso i razem przesmażyć, następnie dodać pastę pomidorową, szklankę rosołu, przyprawić solą i pieprzem, przykryć i dusić 15—20 min. W żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem ułożyć na dnie warstwę ziemniaków (2/ 3), masę mięsną, przykryć warstwą ziemniaków, zalać jajkami ubitymi z mlekiem z dodatkiem soli i pieprzu, posypać tartym serem. Wstawić do piekarnika o tem­peraturze 200°C na 15 min.