Transport zmarłych na całym świecie z firmą OPUS.waw.pl. Mamy doświadczenie w międzynarodowym transporcie zwłok.
A A A

SZYNKA ZAPIEKANA II

Przygotowanie: 15 min. Zapiekanie: 20 min. Sucharki dietetyczne, 6 plastrów szynki, 150 g sera w plastrach (grojer, ementalski, gouda), 75 g tartego żółtego sera, 3 łyżki tartej bułki S o s: 2 łyżki mąki, 3 łyżki masła, 3 szklanki mleka, 75 g tartego żółtego sera, sól, pieprz Przygotować sos podobnie jak beszamelowy, przyprawić solą i pie­przem, dodać tarty ser i gotować jeszcze 3—4 min. W naczyniu do zapiekania wysmarowanym masłem- ułożyć warstwami: namoczone w mleku sucharki (tak, aby pokryły dno), plasterki szynki, ser pokra­jany w plasterki, szynkę; na wierzchu położyć sucharki maczane w mleku. Polać przygotowanym sosem, posypać tartym serem wymie­szanym z tartą bułką i wstawić do piekarnika na ok. 20 min.