Transport zmarłych na całym świecie z firmą OPUS.waw.pl. Mamy doświadczenie w międzynarodowym transporcie zwłok.
A A A

SZYNKA W CIEŚCIE

Przygotowanie: 30 min. Zapiekanie: ok. 1 godz. Forma jak wyżej 400 g sera ementalskiego, 1 paczka ciasta mrożonego lub ciasto jw., 6 plastrów szynki, jajo, 2 łyżki mąki Połowę ciasta rozwałkować na grubość 3—4 mm i wyłożyć na formę lekko wysmarowaną oliwą i posypaną mąką. W środku ułożyć płaty szynki, posypać je drobno pokrajanym serem i tak na zmianę; brzegi na szerokość 1 cm zostawić wokoło wolne i posmarować ubitym jajkiem. Wykroić drugi krąg z ciasta i przykryć nim całość, lekko palcem przyciskając brzegi, aby je zlepić. Posmarować ubitym jaj- kiem. Nożem ponakrawać wzór i wstawić do piekarnika o tempera­turze 250°C. Po mniej więcej 30 min. zmniejszyć temperaturę do 200°C lub mniej. Dodatki mogą być jak wyżej.