Transport zmarłych na całym świecie z firmą OPUS.waw.pl. Mamy doświadczenie w międzynarodowym transporcie zwłok.
A A A

PORY ZAPIEKANE Z SZYNKĄ

Przygotowanie: 15 min. Gotowanie: 15 min. + zapiekanie: 15 min. 1—1,5 kg porów, 6 plastrów szynki, S o s : 1 łyżka mąki, pół szklanki mleka, 1 łyżka masła," 100 g tartego żółtego sera Oczyszczone, opłukane pory poobcinać do wymiarów plastrów szynki i gotować w osolonej wodzie ok. 15 min., odcedzić. Zawijać po 2 lub 3 pory w plaster szynki i układać w wysmarowanym masłem na­czyniu do zapiekania. Zalać białym sosem przygotowanym z masła, mąki i mleka. Sos ewentualnie można rozprowadzić smakiem z go- towanych porów, a zamiast mleka dodać 2—3 łyżki śmietanki. Po­sypać tartym serem i położyć kilka kawałeczków masła. Wsławić do piekarnika o temperaturze 200°C na 15 min.