Transport zmarłych na całym świecie z firmą OPUS.waw.pl. Mamy doświadczenie w międzynarodowym transporcie zwłok.
A A A

PORY ZAPIEKANE PO FLAMANDZKU

Przygotowanie: 15 min. Gotowanie: 15 min. + zapiekanie: 15 min. 1 kg porów, 300 g szynki lub ozorów peklo­wanych Sos blaty: 50 g masła, łyika mąki, 2 szklanki piwa, sól, tarty żółty ser Pory oczyszczone i opłukane (część górną zieloną odkroić) gotować w osolonej wodzie 15 min. Po wyjęciu dokładnie odcedzić. W na­czyniu do zapiekania wysmarowanym masłem ułożyć pory, przykryć szynką lub ozorkami pokrajanymi w paski. Zalać białym sosem przy­rządzonym z mąki, masła (zasmażka) i rozprowadzonym jasnym pi­wem. Posypać tartym serem i wstawić do piekarnika na ok. 15 min.