Transport zmarłych na całym świecie z firmą OPUS.waw.pl. Mamy doświadczenie w międzynarodowym transporcie zwłok.
A A A

PLACEK ZE SZPINAKIEM

Przygotowanie: 30 min. Zapiekanie: 30 min. 500 g szpinaku, po 250 g mąki, białego sera I masła, 100 g śmietanki, 3 jaja, sól, pieprz, gałka muszkatołowa Szpinak — dokładnie opłukany w kilku wodach — odsączyć i grubo posiekać. Mąkę zarobić z jajkami, dodać pokruszony ser, śmietankę, sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Razem^ wyrobić. Dodać szpinak, dokładnie wymieszać i włożyć do wysmarowanego masłem naczynia do zapiekania. Piec ok. 30 min. w temperaturze 200°C. Gdy ciasto z wierzchu się zrumieni — placek gotowy. Polać zrumienionym ma­słem lub podać je osobno w sosjerce. Jako dodatek — zielona sałata. EBBH