Transport zmarłych na całym świecie z firmą OPUS.waw.pl. Mamy doświadczenie w międzynarodowym transporcie zwłok.
A A A

NALEŚNIKI Z BANANAMI ZAPIEKANE

Przygotowanie: 30 min. Zapiekanie: 10 min. Przygotowanie: 20 min. Zapiekanie: 40 min. Ciasto: 150 g mąki, 125 g cukru, 2 szklanki mleka, 5 jaj, 100 g rumu, 20 g masła 3—4 jabłka 6 bananów, 6 naleśników, 150 g masła, cu­kier puder, rum Ciasto na naleśniki (12 szt.j: 100 g mąki, 2 jaja, 2 łyżki stopionego masła, ły­żeczka do kawy cukru, mleko, sól Ciasto na naleśniki najlepiej przygotować 1 godz. wcześniej. Ba­nany obsmażyć na maśle na wolnym ogniu tak, aby nie rumienić masła. Gdy zaczną mięknąć, posypać grubo cukrem pudrem, podlać trzema łyżkami rumu i wstawić do piekarnika. Polewać od czasu do czasu, aby pokryły się karmelem, gdyż od tego zależy jakość da­nia. Owinąć każdy banan naleśnikiem, ułożyć w płaskim naczyniu do zapiekania, posypać cukrem, skropić rumem i wstawić do pie­karnika o temperaturze 200°C na ok. 10 min. Można przed podaniem dodatkowo podlać rumem i zapalić.