Transport zmarłych na całym świecie z firmą OPUS.waw.pl. Mamy doświadczenie w międzynarodowym transporcie zwłok.
A A A

MAKARON ZAPIEKANY Z SZYNKĄ I Z GRZYBAMI

Przygotowanie: 25 min. Zapiekanie: 15 min. 300—400 g makaronu (długie wstążki), 350 g pieczarek, 350 g szynki, 100 g masła, 150 g tartego żółtego sera, sól, pieprz Gotować makaron (wstążki lub łazanki własnej roboty) w dużej ilości osolonej wody ok. 20 min. Opłukane pieczarki pokrajać i smażyć w '/s ilości masła ok. 10 min. Szynkę pokrajać w kostkę. Naczynie do zapiekania posmarować masłem i układać warstwami makaron, szynkę i pieczarki, doprawiając solą, pieprzem i tartym serem. Skończyć warstwą makaronu, całość posypać serem i wstawić do bardzo gorącego piekarnika na ok. 15 min. Jako dodatek można podać sos pomidorowy lub surówkę z pomidorów.