Transport zmarłych na całym świecie z firmą OPUS.waw.pl. Mamy doświadczenie w międzynarodowym transporcie zwłok.
A A A

JAJA POD BESZAMELEM ZE SZPINAKIEM

Przygotowanie: 15 min. Zapiekanie: 15 min.. 7 jaj, 1 paczka szpinaku mrożonego, Sos beszamelowy: łyżka mąki, łyżka masła, szklanka mleka, sól, pieprz, gałka mu­szkatołowa, masło, tarty żółty ser Jaja ugotować na twardo, pokrajać w plasterki, jedno posiekać drobno i odłożyć. Przygotować sos beszamelowy (p. dodatkowy prze­pis). Jaja ułożyć na płaskim, wysmarowanym masłem półmisku żaro­odpornym, zalać sosem beszamelowym, posypać tartym serem i za­piec. Po wyjęciu z piekarnika obłożyć dookoła gorącym szpinakiem, posypać posiekanym jajkiem i zieloną pietruszką.