Transport zmarłych na całym świecie z firmą OPUS.waw.pl. Mamy doświadczenie w międzynarodowym transporcie zwłok.
A A A

JAJA MOLLET ZAPIEKANE POD BESZAMELEM

Przygotowanie: 20 min. Zapiekanie: 20 min. Po 1 lub 2 jaja na osobę, Sos beszamelowy: łyżka masła, łyżka mąki, pot szklanki mleka, 50 g tartego żółtego sera, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, zielona pietruszka jaja gotować 5—6 min. we wrzącej wodzie, po ostudzeniu zimną wodą, obrać. Przygotować sos beszamelowy (p. przepis dodatkowy). Ułożyć jaja w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym, po­sypać szczyptą ziół aromatycznych, *:alać sosem beszamelowym, opró­szyć tartym serem i wstawić na ok. 20 min. do gorącego piekarnika. Przed podaniem posypać posiekaną pietruszką.