Transport zmarłych na całym świecie z firmą OPUS.waw.pl. Mamy doświadczenie w międzynarodowym transporcie zwłok.
A A A

FILETY Z DORSZA ZAPIEKANE

Przygotowanie: 10 min. Zapiekanie: 1 god? — 1.5 godz. 1 kg filetów z dorsza, 4 cebule, 2 ząbki czosn­ku, 1 łyżka zielonej pietruszki, 4 duże ziem­niaki, sól, pieprz, 6 mielonych goździków, oliwa, tarty żółty ser, tarta bułka Naczynie do zapiekania wysmarować oliwą. Ułożyć na dnie pokraja­ną w plasterki cebulę i czosnek, posypać posiekaną zieloną pietrusz­ką, następnie układać warstwami filety z dorsza i ziemniaki pokra­jane w cienkie plasterki; przesypywać warstwy solą, pieprzem i goź­dzikami oraz skrapiać oliwą. Zakończyć warstwą ziemniaków, po­sypując tartym serem i tartą bułką. Wstawić do piekarnika (180°C) na 1—1,5 godz.