Transport zmarłych na całym świecie z firmą OPUS.waw.pl. Mamy doświadczenie w międzynarodowym transporcie zwłok.
A A A

FASZEROWANA KAPUSTA PO ROSYJSKU — ZAPIEKANA

Przygotowanie: 15 min. Zapiekanie: ok. 1 godz. 1 główka kapusty (ok. 1,5 kg), 2 szklanki tar­tej bulki, 100 g masła, 3 szklanki śmietany Kapustę oczyścić z wierzchnich liści i wyciąć głąb dosyć szeroko (najlepiej używać do tego celu kapusty cukrowej, białej o płaskich główkach). Włożyć kapustę do naczynia żeliwnego, w którym potrawa będzie zapiekana. Wycięty głąb drobno posiekać i wymieszać z tar­tą bułką, włożyć do otworu po głąbie, a resztę posypać dokoła kapusty, nałożyć małymi kawałkami masło, polać śmietaną, posypać tartym serem i wstawić do piekarnika na ok. 1 godz. Jest to dosko­nałe danie z dodatkiem młodych ziemniaków lub kaszy gryczanej.