Transport zmarłych na całym świecie z firmą OPUS.waw.pl. Mamy doświadczenie w międzynarodowym transporcie zwłok.
A A A

DORSZ ZAPIEKANY Z POMIDORAMI II

Przygotowanie: 40 min. Zapiekanie: 30 min. 600 g dorsza, t kg pomidorów, 2 cebule, 3 ząbki czosnku, 1 łyżeczka ziół (tymianek, roz­maryn, bazylia), sól, pieprz, cukier, 4 jaja, masło, zielona pietruszka Dorsza zagotować we wrzącej wodzie i zostawić na 10 min. w ciep­łym miejscu. Oddzielić skórę. Pomidory dusić z ziołami, cebulą, solą, łyżeczką cukru i czosnkiem ok. 30 min. tak, aby cebula była miękka. Przetrzeć przez sito, a następnie dusić, aż uzyska się masę 0 objętości 2 szklanek. Ostudzić, dodać natkę pietruszki i odrobi­nę posiekanego czosnku. Wymieszać rybę z przygotowanym sosem pomidorowym, przyprawić solą i pieprzem, dodać dwa całe jaja 1 dwa żółtka, wymieszać i włożyć do wysmarowanego masłem naczy­nia do zapiekania. Wstawić do piekarnika o temperaturze 200°C na ok. 30 min. Po upieczeniu powierzchnia przy dotknięciu powinna być jędrna i jednolita.