Transport zmarłych na całym świecie z firmą OPUS.waw.pl. Mamy doświadczenie w międzynarodowym transporcie zwłok.
A A A

CEBULE FASZEROWANE — ZAPIEKANE

Przygotowanie: 30 min. Zapiekanie: 25 min. 6 dużych cebul, 200 g mielonego mięsa, 60 g masła, 1 bułka, 1 jajko, 200 g rosołu, sól, Obrane cebule gotować w wodzie 10 min. Po wyjęciu obsuszyć i wy­drążyć. Część wydrążoną drobno posiekać i przesmażyć na maśle, dodać mięso i jeszcze chwilę razem smażyć mieszając. Miąższ buł­ki namoczyć w rosole. Usmażone mięso wyjąć, dodać namoczoną bułkę, połowę rosołu i jajko. Pzyprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać i napełnić tym farszem wydrążone cebule. Ułożyć je, w naczyniu do zapiekania, skropić resztą rosołu i położyć na każdej kawałeczki masła. Przykryć i wstawić do piekarnika na ok. 25 min.